ESSENSEN AV ROCK & ROLL

Bjørn Are Evjen

bjorn.are.evjen@gmail.com
920 43 698
www.artofgarage.com

HVA ER ESSENSEN AV GARAGE-ROCK? HVORDAN KAN DENNE ESSENSEN TOLKES OG GJENGIS VISUELT?

Hva ønsker du å oppnå med prosjektet?

Jeg ønsker å inspirere Rock & Roll-miljøet til å utfordre de kunstneriske normene og tradisjonene innenfor sin egen sjanger og samtidig være tro mot essensen av kulturen.

Hva oppdaget du?

Jeg oppdaget at essensen av garage-rock faktisk er essensen av Rock & Roll. Den essensen ligger i en spesifikk mentalitet og holdning. De estetiske prinsippene som har formet den kunstneriske tradisjonen helt siden opprinnelsen, er alle skapt med utgangspunkt i denne mentaliteten.

Hva har inspirert deg?

Min lidenskap for Rock & Roll som kunstform. Jeg opplever det som det mest kraftfulle kunstneriske uttrykket i verden. Både den musikalske og den visuelle kunsten innenfor sjangeren appellerer til meg og utgjør den ultimate plattformen for meg til å uttrykke meg kreativt.

Hvordan har du valgt å løse denne oppgaven?

Mitt ferdige produkt er en håndbok som presenterer mine teorier om essensen av Rock & Roll og legger frem forslag til hvordan dette kan oversettes til visuelle uttrykk. Utformingen av håndboken er i seg selv et eksempel på hvordan jeg kommuniserer dette gjennom mitt arbeid. Det er viktig for konseptet at det ikke forekommer noen strenge retningslinjer, og at mine teorier og designstrategier er åpne for kreativ tolkning.

Hvem vil spesielt ha nytte av prosjektet?

Forhåpentligvis min viktigste målgruppe: kreative ungdommer og voksne som er nysgjerrige eller allerede har en sterk lidenskap for musikken, den visuelle estetikken og mentaliteten forbundet med Rock & Roll.