Å SKAPE LEKNE SITTEPLASSER FOR DET OFFENTLIGE ROM

Solmaz Ahmadifard

fard.solmaz@gmail.com
455 36 505

HVORDAN KAN JEG SOM MØBELDESIGNER GJØRE OFFENTLIGE ROM MER LEKNE?

Hva ønsket du å oppnå med prosjektet ditt?

Jeg ville skape en ny type stol for det offentlige rom, en som ikke bare ser bra ut, men også er funksjonell. En stol som tilfører lek, bevegelse og farge. I utviklings- og designprosessen fikk jeg ideen om å designe individuelle stoler som kan flyttes og settes sammen i en gruppe. Stolene respekterer den enkeltes private sfære, samtidig som de skaper et fint samspill mellom brukerne og gjør offentlige rom mer vennlige og lekne.

Hva har inspirert deg?

Jeg har reist mye rundt i ulike land de senere årene. På disse reisene har jeg sett at møbler designet for det offentlige rom for det meste består av fastmonterte tre- eller metallbenker, med en tradisjonell og ofte mindre attraktiv utforming. Jeg mener at lekenhet og begeistring bør være synlige og følbare elementer i en moderne by. Som møbeldesigner synes jeg det ville vært flott å få inn et element av lekenhet i offentlige møbler og bidra til å skape god stemning ved å live opp det offentlige rom.

Hva ble resultatet?

Stolen The Happy Seat er resultatet av min søken etter bevegelse og ønsket om flyttbare møbler i det offentlige rom. Myk bevegelighet og sterke farger utgjør stolens lekne elementer. Jeg fikk utrolig nyttige tilbakemeldinger fra potensielle brukere i utviklings- og designarbeidet som hjalp meg til å drive prosjektet fremover mot det endelige resultatet.

Hvordan kan prosjektet videreutvikles i fremtiden?

Når det gjelder fremtidig utvikling, vil jeg si at arbeidet med ulike typer materialer er mitt hovedfokus. Siden The Happy Seat er et fleksibelt konsept, kan stolen brukes både ute og inne, på kjøpesentre, biblioteker, kafeer og i åpne rom som parker osv. Den har med andre ord svært mange ulike bruksområder. Den kan til og med brukes hjemme eller på kontorer og skoler. Det bety at det vil være mulig å produsere og presentere stolen i en rekke ulike materialer avhengig av bruksområdet. Kork, metall og bioplast er materialene jeg vil jobbe med i tiden fremover.